Op een zeker moment bent u toe aan een kunstgebit. Of u heeft al eenkunstgebit, maar het past niet meer goed of het is verouderd. Daar kunt u als drager pijn en ongemak van ondervinden. Met alle vragen en klachten over een kunstgebit bent u bij de tandprotheticus aan het juiste adres.

Wat is een tandprotheticus?

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigenvan een kunstgebit. Daarvoor is hij/zij niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid.

Zo werkt de tandprotheticus

Vanaf uw eerste bezoek tot het moment dat u het kunstgebit in uw mond geplaatst krijgt werkt de tandprotheticus zelf aan uw nieuwe kunstgebit. Hierbij bespreekt hij uw persoonlijke wensen. Na een aantal bezoeken aan de tandprotheticus beoordeelt hij met u het proefkunstgebit dat speciaal voor u in was is gemaakt. Samen met de tandprotheticus controleert u nauwkeurig de stand van de tanden, de esthetiek en de functie. Veranderingen zijn in dit stadium nog mogelijk. Zodra u het samen eens bent over uw proefkunstgebit, maakt de tandprotheticus het kunstgebit af en plaatst het in uw mond.

Waarvoor kunt u bij de tandprotheticus terecht?